Klederdracht.nl 
 

Wat doen wij....

 

Binnen onze vereniging zijn verschillende teams die een optreden kunnen verzorgen op uw locatie. Hieronder vertellen we u de mogelijkheden. Er worden geen prijzen bij vermeld, die krijgt u van ons als wij een offerte voor u mogen verzorgen. De totale prijs hangt af van het aantal mensen en de afstand die afgelegd moet worden. Wel verklappen wij u dat er al een optreden is van 50 euro (excl. reiskosten). De reiskosten worden gerekend vanaf een vast punt en zijn volgens de wettelijke norm 19 eurocent p/km.
Alle aanvragen worden getoetst aan de beschikbaarheid van onze leden op de datum van uw aanvraag. U zult begrijpen dat daardoor niet ALLE aanvragen gehonoreerd kunnen worden.


Kostuumpresentaties 

Door onze presentatie groep worden klederdracht shows verzorgd in beknopte vorm en ook in een uitgebreid optreden. Afhankelijk van uw aanvraag en de beschikbare tijd wordt e.e.a. In overleg samengesteld. Het aantal mensen variëert van 8 tot 10 personen.
In beknopte vorm moet u denken aan 2x30 minuten exclusief de pauze. Bij uitgebreide presentatie zal de tijd van optreden 2x45 minuten zijn exclusief pauze. Het is zeker de moeite waard om hierover met ons boekingsbureau van gedachten te wisselen.

Kostuumpresentaties

"Mooi Zeeland Zingt"

 Binnen de vereniging zijn een vijfentwintigtal leden die, gekleed in hun zondagse dracht,  al jaren een koor vormen onder de wekelijkse leiding van een dirigent. Het repertoire wordt aangepast aan de aanvraag. Met nostalgische Nederlandse liedjes tot het geestelijk lied en een specifiek kerstrepertoire is het koor breed inzetbaar. Het optreden bestaat uit 2 x 30 minuten exclusief een pauze.

Babbelaars bakken

De Zeeuwse roomboter babbelaar wordt door ons gemaakt op de authentieke manier en naar het recept van 'oma'. Wie eenmaal de smaak van de échte Zeeuwse babbelaar geproefd heeft komt er steeds op terug. Een leuk optreden van onze mensen in klederdracht. Ze geven ruim uitleg aan het publiek en laten proeven wat ter plekke gemaakt wordt. Wij verkopen onze babbelaars in een goed afsluitbaar doosje met mooie foto van één van onze mensen in klederdracht op het dekseltje. Geschikt voor velerlei activiteiten. Ook babbelaars in doosjes bestellen (tijdig) voor uw eigen activiteit behoort tot de mogelijkheid.

Quiz over Zeeuwse klederdrachten

Door het team dat de quiz verzorgt wordt begonnen met een vragenformulier uit te delen. Na het uitleggen van de spelregels gaan onze mensen de zaal in en laten zich van top tot teen bekijken. Zij geven summiere antwoorden op vragen. Alles wordt duidelijk aan het eind van de quiz. Een levendig gebeuren met één of meerdere winnaars. Duur: 2 x 30 minuten excl. pauze met 10 tot 12 personen.

Ouderwetse Wasdag

Geen volautomatische wasmachine maar wasketel, wasbord met borstel, klok en wasstamper, kousentuin, was aan de lijn en nog veel meer. Deze activiteit kan zowel binnen als buiten uitgevoerd worden.
Buiten betreft het een doorlopende voorstelling.
Binnen 2 x 30 minuten, exclusief pauze. 4-6 personen.

Activiteitenkraam

Bij klederdrachten behoren specifieke handwerktechnieken die onze specialisten graag tonen. Bijvoorbeeld: het plooien van een doek, een Zuid-Bevelandse kap opmaken, karkas maken enz. Tevens worden handgemaakte artikelen aangeboden voor verkoop, die alles te maken hebben met de Zeeuwse folklore. Voor deze activiteit zijn twee kramen/tafels nodig. 4-6 personen/per dagdeel.

Overige activiteiten

-Product promotie en figuratie

 

- Boerenbruiloft (afhankelijk van beschikbaarheid van mensen). Dit evenement vraagt veel voorbereiding van zowel Mooi Zeeland als van uw kant. Zie onze website met een impressie van een eerder evenement
- "Maatwerk" een dag(deel)- en/of avondvullend programma, samengesteld uit bovenstaande activiteiten, in overleg.